Thursday, March 19, 2015

Entri di laman pertama google search

Assalamualaikum..

Nak cerita tentang taktikal atau teknikal dalam dunia internet ni memang tak pandai lah..
Mungkin dalam proses belajar lagi..
Tak rugi pun tambah ilmu baru, macam-macam mengenai carian google..

Ceritanya semalam, bila wanje nak search sesuatu dekat google, tiba-tiba keluar google + sendiri..
Lepas tu wanie pun cuba-cuba taip keyword beberapa entri yang pernah wanie post..
Tengok-tengok ada dalam laman pertama google search..
Antaranya...


Entri Tips Pelajar Cemerlang

Ok, sebenarnya saja nak kongsi..Kalau nak berkongsi tips camne nak dapatkan organik traffik tu memang tak pandai lagi la..
Luaskan ilmu di dada dahulu, lepas tu nanti boleh share..hehe

Wassalam.. ^^


15 comments:

  1. akak pernah jugak try google search pasal entry akak aiskrim mat kool butterfly.. entry tuh berada atas sekali di page pertama.. bukan senang kan nak berada di page pertama macam tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh kak..aya dah tengok..sampai sekarang still berada pada atas sekali laman pertama..tahniah kak.. ^^

      Delete
  2. Wah...bestnyer..
    Kitew tak try buat pulak..nanti nak try buat pulak...kot2 ada ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. try lah afidah..macam best je google keluar sendiri punya page kan..hehe

      Delete
  3. Alhamdulillah tahniah Wanie.. :)

    ReplyDelete
  4. Tahniah yer Wanie... Hebatnyer ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...xde hebatla..nasib je tu..sehari dua hilanglah kot..

      Delete
  5. tahniah wanie!so far akak merasalah sekali dua.nasib je kot.memang fail bab keyword search ni..banyak lagi kena belajar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..saya pun xtaw..saje je p google entri sendiri..tekniknya mmg banyak lagi kena belajar..

      Delete
  6. baguihhh kak . boleh sesame belajar seo pasni . hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehee...parih mesti dah banyak tahu pasal SEO kan?bolehlah share nnt ye.. ^^

      Delete
  7. huurm samalah Wanie.. bab bab nak tingkatkan link blog bagai memang tak reti..
    those yang mmg dedicated boleh la.. CT ni blogger picisan saja hehe..
    btw tahniah =)

    ReplyDelete
  8. ini baru boleh gelar femes Wanie heee

    ReplyDelete
  9. tak pernah try lagi.
    nak try jugakla pasni, kut-kut ada tersenarai

    ReplyDelete