Tuesday, March 17, 2015

Kenapa dengan blog lama?

Assalamualaikum...

Ada yang tertanya-tanya, kenapa dengan blog lama?
Kena virus?
Macam mana boleh kena virus?
Jawapannya, entahlah, Wanie pun tak paham..
Susah juga nak terangkan..

Semuanya jadi malam kelmarin, bila wanie buka blog nak blogwalking..
Masa tu online guna handphone je..
Then wanie klik 'view web version'
Ada kan?
Sebab tak puas tengok versi mobile ni..
bila wanie klik, dia terus redirect ke page lain..
Tak paham ada tulisan cina, macam iklan pun ye..

Lepas tu dah rasa resah dah...
Tapi abaikan dulu, dalam dalam hati esok mungkin ok kot..
Esoknya buka tak boleh jugak..
Tak boleh jadi nie, wanie pun bukak kat laptop, still, pergi ke page yang sama..
Wanie ingat ia cuma bermasalah bila wanie yang buka..
wanie pun cubalah buka guna fon dan laptop kawan..
Still jadi benda yang sama..
Bila buka blog orang lain ok je takde masalah..

SAH!!!
Blog Wanie yang problem..
dah memang macam tak boleh buat apa sebab memang tak boleh buka...
tapi wanie still boleh tengok post2 lama..
bila kita view post dan edit tu kan..
Sebab tu ada entri lama dalam ni..
Sebab wanie ingat nak transfer semua dalam ni..
Sayanglah entri yang lama tu..T_T

Semalam memang sampai nak deman, tak selera makan fikir pasal blog..huhu
Tapi hari ni dah ok lah juga memandangkan ada rakan blog yang still support..
Thanks dear..
Jasamu dikenang..
InsyaAllah.


google image

Wassalam...

19 comments:

  1. export je blog . ade butang download kat situ . ia akan download semua post kita yg dahulu . boleh saya tahu , link blog wanie yang dulu ? nk cuba gak .. ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owhh..yeke..memang tak reti la bab nie..thanks ye..saya cuba..blog lama takde dah..tak boleh buka dah..cuba link ni. http://norniwanie.blogspot.com/ atau pun yang ni http://iniceritanorniwanie.blogspot.com/... cuba yang kedua tu.. ^^

      Delete
    2. ouhhh . memang blog dia auto ke web html5 kan ? ade tulisan cina tuu .. erm erm .. nanti saya cuba check source code blog awak . takut ade link web tuu ..

      Delete
    3. rasanya memang masuk VIRUS . setiap kali saya tekan link blog awak, ia akan direct ke link lain2 . setiap kali link lain jerr .. sorry x dapat nk bantu ..

      Delete
    4. wahhh..thanks2..terima kasih sangat kalau boleh bantu ye..tu virus ke apa eyh?huhu..
      Terima kasihh...

      Delete
    5. Owhh..yekee..so tak salah la saya claim that are malware or virus kan? takpe, its ok, terima kasih sebab cuba bantu..:)

      Delete
  2. ce akak tengok setting redirect url . kot2 yang tu ada maslaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtaw haihh nak godek Parihh..huhu..ke Parih boleh tolong tenggokkan? ngee ~

      Delete
  3. Kitew ni pandai jer buka blog tapi bab html ni memang kurang sikit.
    Jadi kitew hanya mampu bagi support dekat awak jer.
    Harap tak jadi lagi virus yang entah datang dari mana ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..biasanya lelaki la yang hebat bab2 gini..kalau kena lagi tak taulah ada semangat ke tak nak mula balik..huhukk...harap taklah...

      Delete
  4. macam mana laa virus tuh boleh muncul.. apapun akak tak dapat laa nak membantu.. setakat tengok coding pun dah pening..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun xtaw kak..samalah saya pun..buntu nak buat apa..nak godek jadi benda lain plak nnti kang..huhu..takpe, akak sokong blog ni pun wanie dah terharuuu sangat..maceh kak..^^

      Delete
  5. jangan patah semangat yer wanie...teruskan berblog ek...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah mama...semua ni atas sokongan kalian jugak..kalau tak, mmg taklah jawapnya..huhu..terima kasih taw.. ^^

      Delete
  6. Patutla da entri lma wanie kat cne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Lya, ingatkan nak convert semua...

      Delete
  7. alamak kenape ye jadi gitu.. ada tnya otai2 blog ? huurm mmg tak dapat nak tlg figure out cem mane..
    mmg tak reti bab bab ni semua.. sabar ye Wanie..

    ReplyDelete
  8. kalau sis JM di tempat Wanie mesti meroyan seminggu or lebih huhuhhu

    ReplyDelete
  9. kalau jadi kat akak pun boleh terdiam kejap kut.
    blog sedia ada ni pun orang yang tolong buatkan

    ReplyDelete